Het verhaal

De deuren van de trein staan open. Het perron van station Blankenberge is verlaten. Het is dit station waar filmmaker Marieke Widlak haar zus voor het laatst gezien heeft. Langzaam sluiten de deuren en zet de trein zich in beweging, we gaan op reis.

Marieke bevraagt haar ouders en jongere zus wat zij zich herinneren van het laatste moment op dit treinstation. Hebben zij ook het gevoel tekort geschoten te zijn? En wat vinden zij van de manier waarop Marieke hen waardeert, laat ze dit wel aan hen zien?

De trein rijdt verder en zo worden we meegenomen in de onzekerheid over onuitgesproken waardering.
Afwisselende vergezichten tussen de gesprekken in, nodigen de kijker uit om de interviews te overdenken. Zo gaat de treinreis over in een gedachtenreis, en symboliseert daarmee de zoektocht van Marieke naar antwoorden. Lukt het haar deze onzekerheid te overwinnen door datgene uit te spreken wat er gezegd moet worden? De film neemt je meer naar het nu, zodat je de kansen pakt voordat het nooit meer kan.

NU OF NOOIT MEER laat een persoonlijke groei zien over een thema waar je normaal gesproken niet zo snel bij stil staat. Het is een intiem portret van een familie, waarin de openheid rondom het rouwproces naar voren komt.

The doors of the only train are open. The platform at the Blankenberge railway station looks desolate. This is where filmmaker Marieke Widlak saw her sister for the last time. Slowly the doors close and the train takes off; we embark on a journey.

Marieke asks her parents and younger sister how they remember this last moment. Do they also feel they have fallen short? Moreover, what do they think about the way Marieke expresses her appreciation for them, does she show her affection to her family?

As the train continues we are taken on a journey along the uncertainties around unexpressed love. Various views of the passing landscape strewn between the intimate conversations allow the spectator to contemplate. This train ride evolves into a journey full of thoughts and symbolizes the search for answers. Will she succeed in overcoming her uncertainties by saying what needs to be said? This film takes you to the now, so you seize your chances before you will neverhave this opportunity again.

NOW OR NEVER AGAIN shows the process of personal growth caused by an issue that people rarely give thoughts to. It displays an intimate portrait of a family, in which the openness around mourning is salient.