About

Filmmaken begint voor Marieke (1993) in het stilstaan bij dingen waar we normaal aan voorbij lopen. Ingewikkelde thema’s onderzoekt ze in verhalen dichtbij huis. Zo maakt ze het moeilijk bespreekbare toegankelijk.

Waarom is waardering uiten naar dierbaren soms zo moeilijk? Wat is een thuisgevoel? Wanneer is liefdadigheidswerk succesvol? Hoe kies je voor jezelf en hoe ziet dat eruit?

In 2018 heeft ze haar debuut gemaakt met de film:
Nu of Nooit Meer. Hiermee is ze afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Een opmerkelijke keuze, Marieke studeerde namelijk Ruimtelijk Ontwerp op de academie. Ze besloot echter in haar laatste jaar een heel persoonlijk verhaal te vertellen in ander medium: documentaire. Nu of Nooit Meer heeft de Wildcard van het Filmfonds en de Drempelprijs van de Willem de Kooning academie gewonnen. Daarnaast heeft de film enkele prijzen gewonnen op diverse filmfestivals en is deze uitgezonden op de NPO.

Op dit moment werkt Marieke aan een nieuwe documentaire in het Teledoc Campus traject over het liefdadigheidswerk van haar grootouders. Ook is haar film voor het Wildcard traject in pre-productie en werkt ze als regisseur bij Korrel Film.

Contact en boekingen via Korrel Film
marieke@korrelfilm.nl

%d bloggers like this: